Honduras Genuine Marcala

 
 

Připravte se na příjemné překvapení pro Vaše chuťové buňky

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
HMOTNOST
MLETÁ ČI NEMLETÁ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 74,78 Kč 74,78 Kč 74,78 Kč 74,78 Kč 138,26 Kč 138,26 Kč 138,26 Kč 138,26 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 260 Kč 503,48 Kč 503,48 Kč 503,48 Kč 503,48 Kč od 74,78 Kč bez DPH
86 Kč 86 Kč 86 Kč 86 Kč 159 Kč 159 Kč 159 Kč 159 Kč 299 Kč 299 Kč 299 Kč 299 Kč 579 Kč 579 Kč 579 Kč 579 Kč od 86 Kč    
Kategorie Jednodruhová
 



Producent této kávy organizace COMSA ( Café Organico Marcala) vznikla v prosinci roku 2001. Hlavní myšlenkou bylo vytvoření nových možností rozvoje drobným pěstitelům v kraji, kteří do té doby byli nuceni svou těžce vypěstovanou kávu prodávat překupníkům za ceny nepokrývající ani náklady na pěstování. Dále zefektivnit výrobní procesy a hlavně naučit své členy novým inovativním postupům, vedoucím k přeměně svých pozemků na integrované ekologické farmy. Při vzniku měla organizace 69 drobných pěstitelů. Nyní je COMSA silná organizace s více než 1200 členy.

Člen organizace COMSA pan Oscar Alonso demonstruje na své plantáži, jak může vypadat intenzivní ekologická produkce s úžasnými výnosy a kvalitou.

Pohled na poslední zpracovatelský proces, sušení zrn na slunci. Díky častým dešťům musí v Hondurasu kávová zrna sušit pod střechou.


Pěstování kávových zrn v Hondurasu se podle většiny zdrojů datuje ke kolonizaci Hondurasu. První semínka kávy tu vyrostla u městečka 
Olancho, odkud se potupně rozšiřovala do celé země. V letech 1998-1999 si farmáři v Hondurasu zažili mnoho přírodních katastrof, které téměř zlikvidovalo veškeré pěstitelství kávy v zemi. Nyní se již produkce obnovila a může se chlubit nezaměnitelnou chutí, která staví tuto kávu, co do jakosti,  mezi nejlepší kávy na světě. Nejdůležitější plantáže jsou v oblastech Santa Barbara, Santa Rosa de Copan a La Paz.