Honduras
Lehce kořeněné tóny doprovázející výraznější chuť hořké čokolády. Téměř bez kyselosti.
| Kategorie: | Jednodruhová |
|---|
Honduras: Kávová velmoc Střední Ameriky
Pěstování kávy má v historii Hondurasu své nezastupitelné místo a dodnes je klíčovým pilířem tamní ekonomiky. Ostatně, nejedná se o žádného nováčka – od roku 2011 drží Honduras titul největšího producenta kávy v celé Střední Americe. O tento úspěch se stará komunita více než 100 000 farmářů.
Většina produkce pochází z vyhlášených regionů jako Agalta, Comayagua, Copan, Montecillos, Opalca či El Paraiso. Právě zdejší hornatý terén umožňuje pěstování ve vysokých nadmořských výškách, což dává vzniknout kávám s označením High Grown (1000–1500 m n. m.) a těm nejkvalitnějším zrnům s certifikací Strictly High Grown (1500–2000 m n. m.).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

.png?65caae09)
-1.png?65cab10b)