Příprava kávy ve frenchpressu

 Postup přípravy:

1) Předehřejte si nádobu french pressu. Nádoby jsou sice z varného skla, ale při velkém rozdílu teplot i přesto může dojít k prasknutí. Já ji předehřívám na otevřené rychlovarné konvici párou, lze použít také horké vody z kohoutku nebo menšího množství vody z konvice.

2) Hrubě mletou kávu nasypte do nádoby french pressu.

3) Zalijte menším množstvím horké vody o teplotě 90 až 95 °C. Přibližne 20 vteřin ponechte kávu spařit a poté dolejte zbytkem vody a lehce promíchejte.

4) Pro udržení teploty zakryjte již nádobu víčkem, ale píst zatím nestlačujte.

5) Nyní máte 3 minuty čas si nachystat hrníčky a pozvat rodinu či přátele na šálek dobré kávy.

6) Nastal čas pro pomalé stlačení pístu, až kam vás káva pustí.

7) Nalijeme do hrnečku a kávička je hotova.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.