Honduras Genuine Marcala

Připravte se na příjemné překvapení pro Vaše chuťové buňky

HMOTNOST
MLETÁ ČI NEMLETÁ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
86 Kč 86 Kč 86 Kč 86 Kč 159 Kč 159 Kč 159 Kč 159 Kč 299 Kč 299 Kč 299 Kč 299 Kč 579 Kč 579 Kč 579 Kč 579 Kč od 86 Kč 76,79 Kč bez DPH 76,79 Kč bez DPH 76,79 Kč bez DPH 76,79 Kč bez DPH 141,96 Kč bez DPH 141,96 Kč bez DPH 141,96 Kč bez DPH 141,96 Kč bez DPH 266,96 Kč bez DPH 266,96 Kč bez DPH 266,96 Kč bez DPH 266,96 Kč bez DPH 516,96 Kč bez DPH 516,96 Kč bez DPH 516,96 Kč bez DPH 516,96 Kč bez DPH od 76,79 Kč bez DPH
Kategorie: Jednodruhová
Jsme pražírna
Jsme rodinná pražírna
Kávu sami vybíráme, sami ji pražíme, sami ji i pijeme a proto si za ní 100% stojíme.
Vždy čerstvá káva
Vždy čerstvá káva
Kávu pražíme až na základě objednávky. Odesíláme ji většinou druhý, maximálně pátý den od upražení.

Producent této kávy organizace COMSA ( Café Organico Marcala) vznikla v prosinci roku 2001. Hlavní myšlenkou bylo vytvoření nových možností rozvoje drobným pěstitelům v kraji, kteří do té doby byli nuceni svou těžce vypěstovanou kávu prodávat překupníkům za ceny nepokrývající ani náklady na pěstování. Dále zefektivnit výrobní procesy a hlavně naučit své členy novým inovativním postupům, vedoucím k přeměně svých pozemků na integrované ekologické farmy. Při vzniku měla organizace 69 drobných pěstitelů. Nyní je COMSA silná organizace s více než 1200 členy.

Člen organizace COMSA pan Oscar Alonso demonstruje na své plantáži, jak může vypadat intenzivní ekologická produkce s úžasnými výnosy a kvalitou.

Pohled na poslední zpracovatelský proces, sušení zrn na slunci. Díky častým dešťům musí v Hondurasu kávová zrna sušit pod střechou.


Pěstování kávových zrn v Hondurasu se podle většiny zdrojů datuje ke kolonizaci Hondurasu. První semínka kávy tu vyrostla u městečka 
Olancho, odkud se potupně rozšiřovala do celé země. V letech 1998-1999 si farmáři v Hondurasu zažili mnoho přírodních katastrof, které téměř zlikvidovalo veškeré pěstitelství kávy v zemi. Nyní se již produkce obnovila a může se chlubit nezaměnitelnou chutí, která staví tuto kávu, co do jakosti,  mezi nejlepší kávy na světě. Nejdůležitější plantáže jsou v oblastech Santa Barbara, Santa Rosa de Copan a La Paz.