ECUADOR ALTURA EP ORGANIC

 
 

Krajina jakoby stvořena k pěstování kávy, tichomořské teplé proudy, slunné andské svahy utváří jedinečné mikroklima rodící výjimečnou kávu. Plné tělo, s velmi jemnou aciditou, silnou bohatou chutí s nádechem hořké čokolády a příjemným osobitým aroma. Certifikace ORGANIC, FAIR TRADE

Cena od 65,22 Kč bez DPH
od 75 Kč
Značka Vaše Pražírna
Kategorie Čerstvá káva
Zvolte variantu
hmotnost: 100g Skladem 75 Kč
65,22 Kč bez DPH
   
hmotnost: 250g Skladem 149 Kč
129,57 Kč bez DPH
   
hmotnost: 500g Skladem 284 Kč
246,96 Kč bez DPH
   
hmotnost: 1000g Skladem 549 Kč
477,39 Kč bez DPH
   
 

 

                                  


Tuto kávu pěstují drobní farmáři združující se do skupiny FAPECAFES. Všichni zemědělci, kteří jsou
členy FAPECAFES, získali certifikát o ekologickém zemědělství. Federace je od roku 2003
certifikována organizací FLO (Fair Trade Labeling Organization), která zaručuje, že její
produkty pocházejí od drobných pěstitelů a že využívají výhodu spravedlivého obchodu.

" Být BIO není jen o papíru, je to o přesvědčení.
Nechtít používat hnojiva která poškozují přírodu musí jít od srdce"

říká farmář Miguel Mosquera při kontrole svých kávovníků.

Zvýšený výskyt včel na jeho polích je důkazem pro všechny návštěvníky jeho farmy, že to
s ekologickou kultivací myslí opravdu vážně.


Miguel Mosquera, zemědělec a člen FAPECAFES, při sklízni kávových bobů.


Sandra Romo Moya při kontrole sušení

Ekvádor je znám jako jedna z nejvíce biologicky rozmanitých zemí světa. V zemi je více než 1500 druhů ptáků a zhruba 4x více rostlinných                                 druhů než naleznete v celé Evropě. Přitom je Ekvádor rozlohou o něco menší než Polsko.

Káva se začala v Ekvádoru pěstovat počátkem devatenáctého století a v sedmdesátých letech se stala nejvýznamnější exportní plodinou.                           Pěstování arabiky převládá především v západním podhůří And jižně od Guayaquil a v kopcovitých oblastech pobřežní provincie Manabí.                              Některé odrůdy robusty, převážně používané pro výrobu rozpustné (instantní) kávu, se pěstují na severu země. Většina ekvádorské kávy                                pochází z malých farem o velikosti od 1 do 10 hektarů.

Bohužel počátkem osmdesátých let minulého století, země zažila extrémní hospodářskou recesi, což zapříčinilo výrazné snížení produkce                              kávových zrn. Inflaci 76% a velmi nízké výkupní ceny, nedokázala většina farmářů zvládnout.



 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.