AeroPress

 
 

V rychlosti přípravy kávy pro něj jen těžko najdete rovnocennou konkurenci - postavte jej na šálek, přidejte kávu a vodu a zatlačte na píst. Budete opravdu překvapeni, za jak krátkou dobu pro vás přichystá šálek chuťově dokonalého osvěžení.

Dostupnost Skladem
Cena 660,33 Kč bez DPH
799 Kč    
Značka Aerobie
Kategorie AEROPRESS
 

Jedinečný způsob přípravy zachovává všechny chuťové nuance vašeho oblíbeného nápoje - k extrakci dochází za pomoci vzduchové bubliny a velmi jemného filtru, který zachytí i ty nejjemnější částečky kávy.

Příběh aeropressu se začal psát v roce 2005, od té doby obliba malého pomocníka na přípravu filtrované kávy roste a roste. V čem je výjimečný? Spojuje výhody svých „konkurentů“ - french pressu a dripperu. Z prvního si vypůjčil princip přípravy – i tady jsou v hlavní roli válec a píst, oproti french pressu ale káva a sedlina nezůstávají v jedné nádobě. Co si Aeropress bere z dripperu? Stejně jako on se nasazuje přímo na šálek a k přípravě kávy se využívá papírových filtrů.

Aeropress v kostce

  • Kombinuje výhody french pressu a dripperu
  • Je vyrobený z odolného a zdravotně nezávadného plastu
  • Chuťově bezkonkurenční filtrovanou kávu připravíte do minuty
  • Včetně násypky, míchátka a 350 papírových filtr

 V závislosti na poloze Aeropressu při přípravě rozlišujeme tradiční a obrácenou (převrácenou) metodu přípravy kávy. Obě dvě začínají vymytím papírového filtru horkou vodou, aby se odplavila papírová chuť. Teplota vody pro přípravu kávy je velice variabilní a pohybuje se mezi 75-95°C.

 Tradiční

 Aeropress umístíme filtrem dolů na hrnek. Na filtr nasypeme kávu, zalijeme horkou vodou a zamícháme. Gravitační silou se káva začne okamžitě filtrovat a překapávat do hrnku. Zasunutím pístu a tlakem docílíme dodatečné filtrace pod větším tlakem.

 Obrácená

 Při obrácené metodě zasuneme píst do většího válce a na něj nasypeme kávu. Tu zalijeme horkou vodou, zamícháme a necháme extrahovat podle preferované síly kávy. Poté přístroj zašroubujeme filtrem, otočíme a ihned tlačíme pístem proti filtru. Tato metoda má výhodu v tom, že kávové esence vyplouvají na hladinu a při této metodě je jejich značná část protlačena jako první skrz filtr. Při tradiční metodě jsou protlačeny až nakonec skrze filtr i nahromaděnou kávovou sedlinu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.